Startsida Reportage Utlandet Johan Edfors Kungsbacka Junior Tour Tipsa en vän 
 

Johan Edfors meddelar att det blir en Kungsbacka Junior Tour tävling även 2014!
Vi återkommer med mer information så snart som möjligt.

 

Johan Edfors Kungsbacka Junior Tour 2012

Söndagen den 16 september var det säsongsfinal på Gräppås GK i form av en scramble-tävling med shotgun-start. Det var alltså den sjätte och sista deltävlingen i Kungsbacka Junior Tour 2012. Vallda GCC vann bägge klasserna och utmanade därför Sjögärde i sammandraget. Sjögärde vann ifjol och ledde inför dagens final. Det var mycket spännande vid prisutdelningen för ingen visste nog i förväg vem som vunnit. Sjögärde lyckades hålla undan för Vallda och bärgade därmed sin andra seger i rad. Grattis!

Ett stort tack till Johan Edfors, som verkligen har fått igång ungdomsgolfen i Kungsbacka. Det skulle inte förvåna om någon eller några av dessa deltagare finns på Europatouren om 10 år. Johan kunde tyvärr inte medverka vid prisutdelningen i år, då han spelade Italian Open.

Kungsbackas golfklubbar har glädjen att presentera touren för unga golfare. En lagtävling som spelas vid sex tillfällen per säsong för tjejer och killar med handicap 7 till 36. Första deltävlingen spelas på Gräppås GK 14 Maj. Johan Edfors som idag håller till på Europatouren tände till på idén om touren och samarbetar med klubbarna för att främja golfens utveckling.

Samarbetet mellan klubbarna i Kungsbacka kommun har intensifierats och som ett tidigt bevis på detta är touren. Tävlingarna spelas med handicap och ska vara en möjlighet för ungdomarna att träffas och ha kul med golfare ifrån flera klubbar. 
När Johan Edfors hörde talas om Kungsbacka Junior Tour kände han direkt att detta var något som passade honom.

- Jag känner att man ibland stirrar sig blind på elitsatsningen. Det är breddsatsningen som är mycket viktigare. Det ska vara kul, man ska ha kompisar att spela och lattja med. Har man handicap 28 eller 8 när man exempelvis är elva år, är inte det som är avgörande vem som kommer gå framåt i sporten. Det är viktigt att alla ska få prova på och att tycka att golf är kul. De flesta som börjar spela golf blir inte elitgolfare, men förhoppningsvis kan det göra de till en bra medkamrat och god kompis. Golfen har bra grundläggande värderingar tycker jag. Man är sin egen domare och delen ”vett o etikett” gör att golfen blir en bra livsskola, säger Johan.

Många av dina kollegor i proffsgolfen har sina tävlingar man stöttar, oftast elittävlingar som Nordea Tour eller JMI. Du väljer att satsa en annan väg?

- Jag tycker det är fantastiskt att mina kollegor är med och stöttar och har sina tävlingar (exempelvis Peter Hanson och Fredrik Jacobson på Nordea Tour), men jag känner att vi glömmer bort att vi måste börja underifrån, rekrytera nya golfare - antalet aktiva juniorer minskar. Det är underifrån vi måste börja, så jag tyckte detta kändes mer rätt för mig att satsa på. Själv hade jag en fantastisk uppbackning när jag var liten här i Kungsbackaområdet, så det kändes mer naturligt att satsa på juniorerna, avslutar Johan Edfors.

Självklart är klubbarna jätteglada att fått Johan Edfors in i gänget som arbetar för att golfen ska vidareutvecklas. Johan kommer medverka under säsongen när han är spelledig från europatouren.

Datum och plats för Johan Edfors Kungsbacka Junior Tour 2012:
13 maj
10 juni
26 juni
2 aug
2 sep
16 sep
Sjögärde
Särö
Kungsbacka
Vallda
Forsgården
Gräppås
   
 
 

Golf
SovaÄta

ShoppaSe & Göra

Gilla oss på Facebook